Solceller til private og erhverv

Vi yder kompetent ekspertise inden for solceller og solcelleanlæg, og vi garanterer autoriseret installation og tilkobling både ved dit hjem og virksomhed.

Solceller Frederikssund og Jægerspris – montering og tilslutning

Solceller er en god, langsigtet og sikker investering, både til private, erhverv og industri. Lige nu sidder mange med beslutningen om udskiftning af deres nuværende varmekilde – og der kan solceller være en god løsning. Du har mulighed for at opnå mærkbare besparelser på elregningen og på samme tid er det et miljø- og klimabevidst valg.

Skal du have et tilbud på solceller i Jægerspris nær Frederikssund så kontakt os på ☎️  47 53 19 38 eller mail el-dam@el-dam.dk.

Hos El-Dam i Jægerspris nær Frederikssund får du kompetent rådgivning, og sammen finder vi den bedste solcelleløsning til dig. Vi bruger udelukkende kvalitetssolceller og tilbyder stærke, konkurrencedygtige priser. Vores elektrikere er specialiseret i montering af solceller, så vi kan sikre, at du får den helt rigtige kompetent rådgivning i valg af solceller og solcelleanlæg med autoriseret montage og tilslutning. Efterfølgende laver vi også service på solceller og solcelleanlæg i Jægerspris og Frederikssund.

Kontakt os på ☎️  47 53 19 38 eller mail el-dam@el-dam.dk – vi sidder altid klar til at tage en uforpligtende snak omkring montering af solceller i Jægerspris og  Frederikssund.

Solceller Frederikssund Jægerspris

Hvad er solceller?

Du har måske set dem før, solcellepaneler monteret på taget af et hus eller på et stativ ude på en mark. Et solcelleanlæg er sat sammen af mindre enheder kaldet solceller og solcellerne er oftest lavet med silicium. Silicium er et halvledende grundstof, hvilket betyder at elektricitet kun kan gå én vej. Desuden er silicium det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller er silicium lagt i to lag, hver især tilføjet med enten bor og fosfor- et N (negativt) lag og et P (positivt) lag. Mellem disse to lag dannes et elektrisk felt, hvor elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negativ og positiv ladninger på hvert af deres respektive lag.

solceller-frederikssund

Solens stråler indeholder fotoner og når en af disse fotoner rammer siliciumcellerne i et panel, slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for at elektronerne kun bevæger sig i én retning, bevæger de sig nu frit. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de selvsamme frie elektroner opsamlet af et ledende gitter.

Resultatet af dette er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes derfor jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges f.eks. i et hus, skal jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm, hvilket sker gennem en inverter.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

solceller Frederikssund

 

Herunder ser du hvad billedet af de forskellige komponenter af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især besidder.

 

  1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
  2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
  3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
  4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
  5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
  6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
  7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
  8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Solceller | HYBRID solcelleanlæg – gem strømmen til senere brug!

Hvis du vælger et solcelleanlæg med batteri, kan du gemme den strøm, der bliver produceret i dagtimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op, sendes den overskydende strøm til elnettet. Når du installerer et hybrid solcelleanlæg, så vil din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg (hvor du ikke kan oplagre strøm til senere brug). Et hybrid solcelleanlæg kan give dig uafhængighed, såeldes at du bliver stort set selvforsynende med strøm om sommeren.

 

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen, og sender overskydende strøm videre til elnettet.

Når solcellerne genererer strøm, vil et hybrid anlæg som det første prioritere strømmen, så det dækker husets eget forbrug. Efterfølgende vil batteriet/batterierne blive ladet og, når alle batterier er opladt, vil eventuel overskydende strøm blive solgt til elnettet. Om aftenen/natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strømmen automatisk fra elnettet.

Solceller på taget? Eller solceller på stativer?…..

De fleste ønsker at benytte taget som fundament for solcellepanelerne. Men hos El-Dam i Jægerspris nær Frederikssund tilbyder vi også en løsning, hvor solcellerne monteres på stativer. Du har måske set solcelleløsninger på stativer langs veje og på marker? Hos El-Dam i Jægerspris laver vi specialløsninger tilpasset dine behov med solceller!

Skal du bygge nyt eller have nyt tag? Vi tilbyder også en mere æstetisk løsning, hvor solcellerne er integreret i taget – et solcelletag.

Hvad enten solcellerne er placeret på taget eller på stativer, er det vigtigt at de er placeret rigtigt – de må ikke være i skygge i dagtimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis solcellerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale.

Prisen på solceller og solcelleanlæg

Prisen på solceller og installation ligger på cirka 70.000 til 100.000+ kr. i gennemsnit for et almindeligt parcelhus inkl. montering og installation.

Din lokale solcelle ekspert i rådgivning og montering i Frederikssund og Jægerspris

Vores eksperter i Frederikssund og Jægerspris er klar til at hjælpe dig gennem hele dit grønne projekt – fra start til slut. Hos os får du materialer af den bedste kvalitet, toppen af service og konkurrencedygtige priser på løsninger af solcelleanlæg.

Du er velkommen til at tage en snak med en af vore professionelle solcelleeksperter, som gerne giver et uforpligtende tilbud med en komplet oversigt over de økonomiske forhold.

Har du spørgsmål angående solceller eller noget helt andet, hører stadig meget gerne fra dig på  ☎️  47 53 19 38 eller mail el-dam@el-dam.dk. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

3 + 4 =

Find os

El-Dam ApS
Møllevej 7
3630 Jægerspris

CVR: 26163439
el-dam@el-dam.dk
Tlf. 47 53 19 38