Transientbeskyttelse
Beskyt dine el-installationer mod lynnedslag – med transientbeskyttelse
Hvis du er så uheldig at opleve, at et lyn slår ned, og de elektroniske systemer går ud, kan det have store økonomiske omkostninger for dig.
El-Dam ApS er autoriseret el-installatør i Jægerspris, og du kan roligt kontakte os 📞 47 53 19 38 eller på el-dam@el-dam.dk – vi har mange års erfaring med installation af transientbeskyttelse, som kan beskytte dine el-installationer mod skader fra lynnedslag.
El-Dam løser el-opgaver i Jægerspris – ned mod Skibby og til Frederiksund, Slangerup og Ølstykke.
Har du spørgsmål om transientbeskyttelse? Så er du altid velkommen til at kontakte El-Dam ApS på 📞 47 53 19 38
Hvad er transientbeskyttelse?
Transientbeskyttelse installeres for at beskytte dine elektriske systemer og minimere skaderne ved et lynnedslag for:
- Elektronik i udstyr
- Systemnedbrud
- Driftstop
- Efterfølgende periodiske fejl
Hos El-Dam ApS ved vi som el-installatører, at det er vigtigt at installere transientbeskyttelse, fordi du derved sikrer dig mod indirekte lynnedslag, og de voldsomme kræfter et indirekte lynnedslag kan afstedkomme.
Kontakt os på på 📞 47 53 19 38, – vi rådgiver dig om og installerer transientbeskyttelse både i private hjem og hos din virksomhed.
Påvirkning fra indirekte lynnedslag
Der er reelt større risiko for at blive påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag. Det betyder, at et lyn, der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner i dit hjem eller i virksomheden.
Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen, der beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.
Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert, og derved sikres installationerne.
Transientbeskyttelse sikrer også mod overspænding som følge af arbejde på elnettet.
Kend de gældende el-regler – de beskytter dig
El-Dam holder sig opdateret med ny viden og lovkrav inden for el-branchen, og det er også vores opgave at informere vores kunder og samarbejdspartnere omkring nye retningslinjer og regler.
Ifølge el-regler fra 2019 skal der installeres transientbeskyttelse til beskyttelse af
- Menneskeliv
- Offentlige serviceydelser
- Kommercielle eller industrielle aktiviteter
- Stort antal personer
Transientbeskyttelse sikrer dit hjem mod ødelæggelser fra lyn
Måske frygter du at dine el-installationer vil tage skade under tordenvejr? Nogle hiver alle el-stik ud af væggene, men det er smartere og bedre at få installeret transientbeskyttelse i dit hjem.
Kontakt El-Dam, – vi har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem og kan hjælpe dig med at sikre dine el-apparater og el-systemer.
Kontakt os på 📞 47 53 19 38 eller el-dam@el-dam.dk og få mere viden om transientbeskyttelse, samt et uforpligtende tilbud på installation af transientbeskyttelse.
Der findes forskellige transientbeskyttelses-løsninger til hjemmet, og det afhænger af, hvilken type el-tavle du har. Har du det gammeldags HFI-relæ, eller det nyere og mere tidssvarende HPFI-relæ? Mange hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og det gør faktisk at chancen for overspænding er 25 % større.
Vi råder vores kunder til at få lavet et el-eftersyn af en autoriseret el-installatør, så de kan få gennemgået deres el-installationer og afklare, om de har installeret transientbeskyttelse
I 2019 blev der vedtaget en el-lov, hvor transientbeskyttelse netop er et krav – dog ikke i private hjem, men det er anbefalelsesværdigt også her ift. forsikringen.
Beskyt din virksomheds data mod lynnedslag – lad El-Dam installere transientbeskyttelse
Hvis el-installationerne i din virksomhed ikke er beskyttet mod overspænding, kan virksomheden være særdeles sårbar. For eksempel kan overspænding fra lynnedslag ødelægge en masse elektronisk udstyr og medføre store forringelser.
El-Dam ApS har mange års erfaring med at installere transientbeskyttelse i virksomheder – vi rådgiver dig om den bedste løsning, udfører installationen og servicerer efterfølgende – kontakt os på 📞 47 53 19 38 eller el-dam@el-dam.dk.
Udover de direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, så kan du desværre opleve endnu større omkostninger ved produktionsstop og datatab.
Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.
I 2019 kom der el-regler for kravene for installation af transientbeskyttelse i virksomheder – derfor er det vigtigt at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.
Beskyt din landbrugsvirksomhed mod strømnedbrud og tab af data
Elektroniske systemer og el-udstyr i landbruget er en integreret del af et moderne landbrugs drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr steget markant gennem de seneste år – det medfører overspændingsskader, produktionsstop og driftsforstyrrelser, som ikke er ønskeligt i et landbrug.
El-Dam ApS er eksperter i rådgivning, installation og service af transientbeskyttelse i landbruget. Ring trygt til os på 📞 47 53 19 38 – kontakt os og få faglig rådgivning om transientbeskyttelse.
Med transientbeskyttelse hjælper vi dig med at sikre, at landbrugsproduktionen kører fejlfrit uden nedbrud i el-systemerne grundet lynnedslag, så du slipper for at opleve nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, foderautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.
Transienter (overspænding på el-nettet) kan på kort tid ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner, hvilket medfører nedbrud og forringelser med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion.
Krav fra dit forsikringsselskab
Det er vigtigt at tjekke op på krav om transientbeskyttelse med dit forsikringsselskab – for der er flere af dem, som sætter det som krav inden for landbruget. Vi har mange års erfaring inden for transientbeskyttelse i landbruget.
FAQ
– Ofte stillede spørgsmål
Hvordan virker transientbeskyttelse?
Transientbeskyttelse fungerer ved at lede og aflade pludselige overspændinger eller transienter væk fra elektroniske komponenter og dermed beskytte dem mod skader.
Hvordan monteres transientbeskyttelse?
Transientbeskyttelse monteres ved at tilslutte en særlig beskyttelsesenhed mellem elektronikken og strømforsyningen. Denne enhed hjælper med at fjerne farlige overspændinger, der kan skade elektronikken, så den forbliver sikker og fungerer godt.
Er transientbeskyttelse et lovkrav?
Alle nye installationer skal beskyttes mod farlige overspændinger. Det er særlig vigtigt i situationer, hvor overspændinger kan have alvorlige konsekvenser for menneskers liv og offentlige tjenester.
Hvad koster transientbeskyttelse?
Prisen for transientbeskyttelse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af enheder der skal beskyttes, niveauet af beskyttelse der kræves, og det valgte transientbeskyttelsessystem.